В почит на  магията и величието на Пеле, един от

...
В почит на  магията и величието на Пеле, един от
Коментари Харесай

Warner Bros. Discovery с нов документален филм за Пеле

В респект на  магията и величието на Пеле, един от най-великите играчи в този спорт и с взор към наследството оставено от " краля на футбола ", бразилския голмайстор за всички времена, Warner Bros. Discovery пуска къс документален филм в телевизионните и стрийминг платформата Discovery+. 

В България ”Пеле: Да живее кралят ” беше излъчен довечера по Eurosport. Warner Bros. Discovery ще даде 24-минутен документален филм и в следствие 10 късометражни кино лентата, продуцирани от Inverleige, на допустимо най-широка публика от фенове на 50 пазара в Европа в допълнение към териториите на азиатския и индийския субконтинент, където телевизионният канал Eurosport е наличен. Съдържанието ще бъде налично в цялостния пакет от спортни канали и платформи за стрийминг на Warner Bros. Discovery, в това число Discovery+*, Eurosport и приложението Eurosport, както и за феновете на BT Sport в Обединеното кралство. Едсон Арантес до Насименто или просто Пеле е считан за най-великият футболист на всички времена, освен това тръгнал от улиците на Сао Пауло в Бразилия.

Той е единственият състезател, който е печелил три Световни шампионати на ФИФА, като за първото той е едвам 17 години и става най-младият състезател, отбелязал хеттрик на Световно състезание, преди да способства с още два гола на финала през 1958 година в Швеция. Неговият резултат от голове за Бразилия (77) остава връх, а общият му резултат от 1283 гола в 1367 мача, в това число другарски и демонстративни мачове, акцентира неговата в действителност световна популярност и статус на най-успешния и известен състезател на своето потомство.

След като сложи върхове за продобиване на трофеи и маркирани голове за Сантос в Бразилия, Пеле разчупи нови граници, като придвижи красивата игра в Съединени американски щати, когато се причисли към New York Cosmos през 1975 година, с цел да даде началото на нова северноамериканска футболна гражданска война. След като се пенсионира, той продължи да прокарва пътеки за спорта и беше разгласен за Спортист на века на Международния олимпийски комитет и за Играч на века на ФИФА, както и имаше забележителна благотворителна активност в ролята си на дипломат на ЮНЕСКО за Организация на обединените нации.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР